8 veckors vila
Publicerat den

Uppdateringen här har varit kass, men har inte haft så mycket att skriva då Latte vilar, och det ska han göra hela 8 veckor. Var lagom kul att få höra det från veterinären...
 
Men vi åkte alltså in till Mälarkliniken i måndags och kollade benet. Longerade, bedövade, drogade, röntgade och vi han även med att kolla tänderna på honom.
 
Vi fick se röntgenbilderna och det visar sig att han har fått en fraktur på griffelbenet, små sprickor i benet. Men som tur i oturen var skadan på ett "bra" ställe och behöver ingen operation eller liknande. Det ska bara vilas helt enkelt och självläka.
 
Såklart så är det jättetråkigt att det här skulle hända nu och det är så trist att se honom stå i den lilla sjukrutan och inte ha någonting att göra. När allt väl har läkt kan man ju heller inte åka ut på första möjliga tävling, utan man måste gradvis börja träna igen. Det är det jag hatar, att det tar så lång tid och mitt tålamod gör inte saken bättre heller :s MEN man får se det lite positivt iallafall, att det kunde varit värre än det här och han förtjänar faktiskt en vila så mycket vi har tävlat och tränat :) Han har heller inte ont så länge han inte galopperar omkring.